A II. sz. praxis háziorvosi rendelés rendje 2021.

A HÁZIORVOSI RENDELÉS RENDJE

A hatályos jogszabályok és a jelenlegi eljárásrend alapján

  1. A légúti panaszokkal rendelkező és/vagy lázas beteg személyes megjelenés helyett először telefonon (+36-74-480-652) vegye fel a kapcsolatot a rendelővel. A telefonos jelentkezés alapján a panaszok és az előzményi adatok ismeretében dönt a háziorvos a további tennivalókról.

Kérjük a telefonos megkeresés során türelmüket, ha sokszor többszöri alkalomra sikerül csak elérniük a rendelőt, hiszen ezen idő alatt betegellátás zajlik vagy más páciensekkel beszélünk telefonon.

  1. A rendelőben a betegfogadás, a jogszabályban és eljárásrendben rögzített járványügyi és betegellátási előírások maradéktalan teljesülése érdekében időpont előjegyzés alapján működik, a rendelőbe indulás előtt más esetben is kérjenek időpontot!

Panaszmentesség esetén kérjük használják a rendelő által megadott egyéb elektronikus csatornákat is, pl. rendszeres gyógyszerigényüket eljuttathatják akár rendelési időn kívül is a háziorvosi rendelő postaládájába vagy email címére.

  1. Előzetes időpont egyeztetése nélkül csak abban az esetben köteles a háziorvos ellátni a rendelési idejében hozzá fordulókat, ha heveny megbetegedésük vagy krónikus betegségük miatt ellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet. Ennek megítélése az orvos döntése és ez esetben is csak súlyos életveszélyes állapotok esetén jelent soronkívüliséget az időpontra érkező betegekhez képest, más esetben várakozniuk kell.
  2. Egészségügyi intézményben mindenki köteles folyamatosan orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A maszk biztosítása nem a rendelő feladata!
  3. Kérjük, érkezéskor használják a váróhelyiségben kihelyezett alkohol tartalmú fertőtlenítőszer adagolókat a kezük fertőtlenítésére.
  4. Amennyiben állapotuk lehetővé teszi, lehetőség szerint kísérő nélkül jelenjenek meg a rendelésen.

A sürgősségi betegellátást a rendelkezésre állási időt követően a központi ügyelet biztosítja. A központi ügyelet telefonszáma: +36-74-405-300

Rosszullét, hirtelen jelentkező erős panaszok vagy sérülés esetén hívják a 104 vagy 112 számon az Országos Mentőszolgálatot!

Iregszemcse II. sz. praxis, Garay u. 2.